Přeskočit na obsah

Svěcení kaple Panny Marie Bolestné v Nesvačilce 8. 5. 2024

Ve středu 8. května 2024 ve 14 hodin se uskuteční svěcení kaple Panny Marie Bolestné v Nesvačilce. Kapli posvětí brněnský biskup Pavel Konzbul.

Kaple vyrůstá ideově z Boží přírody, ve svých prvcích zhmotňuje myšlenku bolestné Panny Marie, je celá ruční prací i návratem k středověkým řemeslům s prvky moderní architektury. Dílo budí dlouhodobě pozornost mnoha lidí, věřících i nevěřících, poutníků i turistů a bude nás těšit, když budeme moci přivítat také vás, vaše příbuzné a přátele. 

Průvod ke kapli s otcem biskupem, kněžími, krojovanými a uniformovanými spolky bude vycházet v 14 hodin od nesvačilského obecního úřadu. Všichni krojovaní a ministranti odjinud vítáni! Kaple má kapacitu 150 míst. Kromě kamer a světel Tv Noe a České televize bude potřeba prostor pro mazání konsekračních křížků a na kůru bude sbor – tudíž dalších 400 míst k sezení bude venku. Na ostatní ploše je pro stojící místa hodně. Ale když si s sebou vezmete skládací sezení (stoličky apod.), bude to dobře. Zvuk a obraz tam budou dostatečně přenášeny (velkoplošná LED obrazovka 5 x 3 m). Toalety s umyvadly, zrcadly apod. pro vás účastníky budou také u kaple. I sanitka Červeného kříže, kdyby snad byla potřeba. Kolem kaple bude občerstvení pro vás účastníky.

P. René Strouhal, farář