Přeskočit na obsah

Setkání s Carlem Acutisem 31. 5. 2024

Srdečně Vás zveme na událost, zaměřenou na život mladého italského počítačového nadšence, blahoslaveného Carlo Acutise. 31. května 2024 v kostele sv. Petra a Pavla v Milonicích budete mít jedinečnou možnost prožít mši svatou, přednášku Kateřiny Lachmanové a modlitbu u ostatku tohoto mladíka, který zemřel na leukémii v 15 letech. Papež František ho v roce 2020 blahořečil a letos také rozhodl o jeho svatořečení, díky zázračnému uzdravení Valerie z Kostariky.

Carlo Acutis se narodil v roce 1991. Od útlého věku projevoval velké nadání pro práci s počítačem, které využíval ve své službě druhým a při šíření křesťanského vzdělávacího obsahu. V posledních měsících svého života zdokumentoval a zkatalogizoval eucharistické zázraky na webových stránkách. V září 2006 se u něj objevily první příznaky leukémie a 12. října stejného roku zemřel ve věku 15 let.

Program

  • 18:00 mše svatá s vystavením ostatků bl. Carla
  • 19:00 přednáška Kateřiny Lachmanové o bl. Carlovi + krátké představení novinek křesťanské literatury
  • 20:00 – 22:00 tichá modlitba v kostele, možnost individuálního uctění ostatků bl. Carla
  • 20:30 – 21:00 příležitost ke svátosti smíření
  • 20:30 táborák nejen pro děti, posezení u šálku čaje či sklenky vína na farní zahradě

Po celou dobu možnost zakoupení publikací o bl. Carlu Acutisovi i další křesťanské literatury. V rámci programu nám také Kateřiná Lachmanová krátce představí novinky z křesťanské literatury.

Vstup je volný, dobrovolný příspěvek na organizaci je vítán.